Домашні медові пряники.
Для цього Вам знадобляться:
• 1,5 склянки борошна( борошна може бути потрібно більше. Додавати борошно требо обережно)
• 50 грамів вершкового масла
• 1/2 склянки меду
• 1 яйце
• 1 чайна ложка харчової соди (без гірки).
• 1 дрібка солі
• 1 чайна ложка прянощів (наприклад, суміш коріандру, мускатного горіха, кориці, імбиру, кардамону та запашного перцю)
• 2 столові ложки води.Приготування:
• Мед на водяній бані нагріти до рідкого стану, додати соду, трохи остудити. Потім додати до нього розм'якшене масло, яйце, воду та прянощі.
• Додати борошно в медову суміш і замісити тісто. Воно не повинно бути надто крутим. Ідеальна консистенція тіста – м'який пластилін.
• Готове тісто викладаємо на дошку, посипану мукою, розкочуємо в пласт і вирізаємо з нього будь-які фігурки товщиною 5-7 мм.
• Викладаємо прянички на лист, змащуємо збитим білком і випікаємо в розігрітій духовці 8 -10 хвилин при температурі 180 градусів.