Глазур для пряників
Відмінний спосіб прикрасити торт, тістечко, пряник чи кекс – додати глазур
Не кожен дорослий встоїть перед бажанням відламати шматочок білкової чи цукрової глазурі, що говорити про дітей!
Приготувати глазур просто і складно водночас. На перший погляд, її склад дуже простий.
Однак часто замість однорідної білої твердої «шапочки» виходить стікаюча і липнуча маса. Щоб частування радували око,
були смачними і не липли до рук, потрібно знати, як приготувати глазур. Має свої секрети. Рецептів глазурі дуже багато.
Біла глазур для торта може готуватися з додаванням білка, вершкового масла, молока, вершків, патоки, гліцерину та ін.
Для приготування глазурі беріть не цукор, а цукрову пудру. Найкраще підійде свіжоприготовлена пудра, просіяна через сито.
Найпростіша цукрова глазур, яку готують із води та цукрової пудри, дуже швидко застигає. Вона чудово підійде для великодніх пасок, кексів та пряників.
Для торта глазур краще вибрати іншу, більш пластичну та застигаючу поступово.
У рецепти глазурі можна додавати барвники та натуральні барвники: фруктові сиропи та соки, прянощі, каву. Для аромату додають корицю, лимонний сік, ваніль та ін.
Дуже важливо у приготуванні глазурі дотримуватися кількісного складу інгредієнтів, особливо якщо додається лимонна кислота. Якщо її буде надто багато,
глазур стане кам'яною, замало – не застигне. Обережно треба діяти з лимонним соком.
Якщо глазур виходить дуже твердою, можна додавати воду, але обережно по краплині. Якщо вона рідка, то додається цукрова пудра.
У цукрово-білкову глазур добре додати кілька крапель харчового гліцерину, щоб вона була пластичною. Такою глазур'ю приємно наносити малюнок.
На застиглу глазур можна нанести малюнок або напис такою ж глазур'ю, тільки забарвленою.
Рецепт цукрово-білкової глазурі:
Яєчний білок – 1 шт.
Цукрова пудра -250 гр.
Лимонний сік -1 ч. л.
Харчовий гліцерин – 3-5 крапель. ( або без нього)